Ea9262dd44868869142d

Modelporteføljen har klaret sig rigtig flot på det seneste og har udbygget forspringet til de 2 referenceindeks, hvis man måler på afkastet år-til-dato. Lidt selskabsnyt og et par efterreaktioner på tidligere nyheder synes at være opskriften på fremgangen denne gang.

Porteføljen løftede sit afkast årtil-dato fra 35,1% til 42,7%, mens Nordic Health Care gik fra 21,5% til 25,6%. Det brede Nordic-40 indeks kunne slet ikke følge med fremgangen indenfor Life Science sektoren og formåede kun at gå fra 17,0% til 18,5% år til dato. Selvom det har været småt med store nyheder fra porteføljeselskaberne, har det alligevel været en god periode for modelporteføljen, hvor særligt flere af de aktier, vi ikke helt mener er blevet belønnet godt nok for det seneste nyhedsflow er begyndt at røre på sig.

Det gælder f.eks. Calliditas, som er steget til en aktiekurs på 68 SEK og nu ligger tæt på den kortvarige top, da man tidligere på året kunne fortælle om partnerskabsaftalen for bl.a. Kina. Vi har for nylig analyseret aktien og henviser til denne.

Danske Orphazyme, som fik FDA’s vigtige Break-through Therapy Designation i november måned, har for alvor fået luft under vingerne. Investor-interessen synes at være stigende, og det er bl.a. værd at notere, at den hollandske biotekinvestor Van Herk sågar for nylig har meldt offentligt ud, at man er interesseret i en position i Orphazyme. Van Herk er her i Danmark bl.a. kendt for sit fint timede engagement i Zealand Pharma. Orphazyme steg til 75 DKK og nærmer sig nu børsnoteringskursen på 80 DKK. Det store spørgsmålstegn er fortsat, hvordan finansieringen ser ud for 2020, for selskabet har ikke en stor nok kassebeholdning til at nå mål med FDA-ansøgningen og fortsætte udviklingen af den øvrige pipeline, hvor det største værdimæssige potentiale ligger. Vi fastholder positionen og vor ”nylige” supplering i august begynder nu at se fornuftig ud.

Sluttelig er det værd at nævne Cantargia som kunne levere lidt positive nyheder fra klinikken. Det var tiltrængt med lidt nyt efter en længere nyhedsfattig periode, hvor aktien har været sivende. Aktien steg med små 20% i perioden.