Stock market digital graph chart on LED display concept. A large display of daily stock market price and quotation. Indicator financial forex trade education background.

Det store spørgsmål, der melder sig, er afgjort om det er stilhed før storm. Vi forventer egentlig stadig, at Life Science sektoren er godt positioneret til at komme igennem en evt. større 2. smittebølge.

Vi ved dog også, at korrektioner som regel rammer ganske bredt og ingen sektorer undslipper. Nogle slipper dog bedre end andre, og selvom det næppe bliver marts 2020 om igen, så har vi de seneste dage set lidt tendenser til at det godt kan lidt stærkt, når det begynder at gå ned. Indtil videre er alt dog hurtigt vendt rundt igen, og med et kortere og kortere vindue til vi ser de første vaccine-resultater, synes sandsynligheden for et stor udsalg også at blive mindre.

Trøsten er, at sektoren overordnet set ikke har taget del i samme optur som eksempelvis de store tech-aktier henover sommeren. Oversigten viser også, at det brede Nordic-40 indeks klart har outperformet Nordic Health Care indekset. Bedste lokale indeks er Stockholm, som ligger omkring 10,7% oppe i perioden til trods for at eksempelvis mastodonten AstraZeneca ligger uændret.

Nasdaq-indekset ligger fladt med en beskeden fremgang på 0,6%, mens det europæiske Next Biotech er bundskraberen med et fald på 5,5% siden sidste udgave.

Top-10/bund-10 listerne nedenfor illustrerer denne gang udviklingen siden sidste udgave d. 10. juni, og ikke som normalt udviklingen de seneste 14 dage. År-til-dato tabellerne er der ikke ændret ved.

På top-10 listen lægger vi særligt mærke til Hansa og Xspray, som begge er omtalt i denne udgave. Var tabellen opgjort per d. 13/8 i stedet for d. 12/8 ville Xspray være væk fra listen. Vi noterer AddLife, som er steget 81%, men som også har leveret flot vækst – sandsynligvis har hamstring spillet en rolle indenfor deres forretningsområde med udstyr og forbrugsvarer til Life Science sektoren.