Der var endnu engang fremgang til de nordiske sektorindeks og til Nasdaq Biotech, som krydsede en væsentlig milepæl i den forgangne periode. Kun det europæiske Next Biotech kunne ikke følge med og måtte tage til takke med et mindre fald på 0,1% og kan fortsat ikke vise en fremgang i år.

Den solide fremgang betød at både de nordiske indeks og Nasdaq Biotech udbyggede de flotte præstationer år til dato og nåede en særlig milepæl. Som grafen på næste side viser, betød den seneste stigning, at både Nordic Health Care og Nasdaq Biotech nåede over de flotte topniveauer fra februar måned umiddelbart før corona-krisen brød ud. Der har altså i sandhed været tale om et V-recovery for denne sektor, hvorimod andre sektorer fortsat halter gevaldigt efter og er med til at trække de brede indeks ned. Det brede Nordic-40 måtte tage til takke med en tilbagegang på 1,7% og ligger nu et godt stykke efter målt på år-til-dato, hvor afkastet er -7,5%. Nordic Health Care er oppe med 14%, og det er selvsagt en voldsom overperformance ift. Nordic -40. Nasdaq Biotech er også stadig godt med og ligger 7,5% oppe i år og har netop krydset indeks 4.000.

Det er uændret det danske health care indeks som trækker læsset i for det nordiske indeks.

På top-10 udmærker en det svenske biomarkør-selskab Biovica sig med en solid stigning på 41% som især kom i hus efter at en kapitalmarkedsdag gav investorerne yderligere indsigt i selskabets biomarkør og de kommercielle planer forud for lanceringen i slutningen af året. Vi noterer også Immunicum som steg i kølvandet på en fin blåstempling fra FDA, som gav selskabets førende lægemiddel den såkaldte RMAT-status. Den er at sammenligne med BTD (Breakthrough Designation Therapy) i forhold til de regulatoriske fordele der følger med, men dækker over nyere mediciner og behandlingsmetoder, f.eks. celle- og genterapi (Regenerative Medicne Advanced Therapy Designation).

På 3. pladsen finder vi Orexo som er omtalt andetsteds i denne udgave. Endelige er det værd at notere det danske ”corona-bud” ExpresS2ion som pt. ser ud til at have etableret sig mere permanent på top-10, hvilket naturligvis også har givet selskabet en topplacering på år-til-dato listen med en stigning på 441 %. I bunden finder vi Nexstim som ikke uventet faldt massivt med 72 % ovenpå lanceringen af den voldsomt udvandende emission vi tidligere har omtalt her i ØU Life Science.

22924622e0bdfb2815779152c1561f37470313496e6ac4451c9e1ffe6bc4