Det har været en periode uden de store ændringer i det store indeks, hvor kun de svenske og norske health care indeks udmærkede sig med stigninger over 1 %.

Det nordiske health care indeks steg med beskedne 0,6% henover de seneste 14 dage, og som altid var det igen det danske indeks som var retningsgivende. Det danske indeks steg kun med beskedne 0,5% og det kunne stigningen i det svenske indeks på 1,7% ikke hjælpe meget på. År-til-dato ligger de 3 indeks stadig ret tæt med stigninger i niveauet 12-13%, og det norske er marginalt efter med en stigning på 11%.

I USA var udviklingen lidt mere volatil, men i sidste ende sluttede Nasdaq Biotechnology kun med et relativt beskedent fald på 1%, hvilket bragte afkastet år-til-dato ned på 10%. Det europæiske Next Biotech ligger fortsat flot med en stigning på 25,7% år til dato.

På selskabsniveau er det værd at notere sig, at Nexstim ser ud til at have lagt den store emission bag sig, og aktien har kunnet skifte en fast plads på bund-10 uden med en placering på top-10. På top-10 finder vi naturligvis Nuevolution og ISR Immune System indtager også en flot placering efter meddelelsen om at man starter planlægning af et lille klinisk studie med lægemiddelkandidaten ISR048 til brug for HIV-patienter, som er resistente mod bromsmedicin. For nydiagnosticerede voksne forekommer resistensen hos 1 ud af 10, mens det for børn er så højt som 5 ud af 10. Det er også værd at bemærke, at ALK også indtager en af toplaceringerne efter den flotte udvikling efter regnskabet for 1. kvartal. På bund-10 finder er det værd at notere danske Ambu, som fortsat er under stort kurspres ovenpå det overraskende CEO-skifte tidligere på måneden.