Den seneste uges uro blandt især teknologi-aktierne har ikke for alvor sat sig i de betydende indeks i oversigten. Norden skiller sig fortsat ud med sin stabilitet og den store vægt af sundhedsaktier i især København. De nordiske indeks er så-ledes sluppet igennem med ganske beskedne fald på mellem 0 og 1 % med Norge som undtagelsen.

Det amerikanske Nasdaq Biotech er nede 2,6% nede siden sidst, og det er umiddelbart lidt bedre end nedgangen i teknologiaktierne. På den vis er det overraskende billigt sluppet, da vi tidligere har observeret en pæn spill-over effekt fra større aktiefald, når investorerne gik i risk-offmode. Denne gang er det primært teknologiaktierne, der stod for skud og i langt mindre grad de øvrige aktier, som i store træk stadig hænger gevaldigt efter ovenpå coronakrisen.

Det norske indeks tager bundplaceringen i Norden denne gang med en tilbagegang på 4%. Trods to-cifrede procentuelle fald til Nordic Nanovector og ArcticZymes, så ligner tilbagegangen på 4% mest af alt et mere generelt fald. Det norske indeks fortsat ligger imponerende 24,8% oppe for året.

Bundskraberen i oversigten var Next Biotech med en tilbagegang på 5% for perioden. Indekset ligger 18,6% nede for året og indekset slikker stadig sårene efter det seneste store fald i Galapagos.

På top-10 finder vi denne gang ikke nogle større aktier, men vi noterer IRLAB fra vort univers, som fører an med en stigning på hele 46,9%. En stigning der især indtraf i dagene forud for en præsentation på den norske børsmægler Paretos Health Care konference, hvor CEO er citeret for, at ”IRLAB er 4-5 år foran sine konkurrenter med Mesdopetam”, som bruges i forbindelse med Parkinsons Disease. I betragtning af de manglende selskabsnyheder ligner det en (for) spekulativ stigning.

På bund-10 finder vi heller ikke store selskaber denne gang, men fra vort univers bemærker vi f.eks. Hansa Biopharma, som er kommet lidt ned på jorden igen efter meldingen om lidt forsinkelser i den kliniske udvikling. Årets højdespringer ArcticZymes falder 16,8%, men aktien indtager stadig 1. pladsen med en vild stigning på 1.070% siden nytår.

Steen Albrechtsen