Trods de seneste dages tilbagefald holder sektoren stand og holder sig indenfor de seneste måneders handelsinterval. Bunden begynder dog at nærme sig for især Nasdaq Biotechnology, og det bliver spændende at se, om den holder stand som det har været tilfældet tidligere i år.

I Norden er der reelt tale om en fremgang på 3 %, hvor Stockholm ligger bedre end København. Helsinki og Oslo er lidt efter, men kan dog præstere fremgang i niveauet 2 %. Det samme er tilfældet for Nasdaq Biotechnology, som også fremviser en stigning omkring 2%, men som også nu begynder at kunne se bunden i det relativt vandrette kursinterval mellem 4.000 og 4.400 vi har set næsten sidste starten af maj.

For Nordic Health Care er billedet næsten det samme, om end det herskende kursinterval synes en smule mere snævert og ligger mellem 4.000 og 4.300. Her ligger vi fortsat i den øvre halvdel og forklaringen herpå er nok stadig den relative overvægt af stabile pharmaselskaber i stedet for de mere volatile biotech-selskaber.

I Nasdaq Biotech er de største og tungeste selskaber de store biopharmaselskaber som Gilead, Biogen, m.fl. som stadig ikke helt kan siges at tilhøre den de helt store og meget stabile Big Pharma-selskaber.

Derfor vil Nasdaq Biotech alt andet lige være mere volatilt. Vanen tror er der én undtagelse, og det er det europæiske Next Biotech med en fremgang på 7,9%. Det første sted at søge en forklaring er det belgiske biopharmaselskab Galapagos, som ganske rigtigt er steget med omtrent 9%. På bund-10 noterer vi ikke nogle store katastrofer udover Nordic Nanovector, som tager den kedelige 1 plads med kursfaldet på ca. 20 % ovenpå den rettede emission, der blev gennemført onsdag aften.

Top-10 er lidt mere interessant, og her finder vi (sandsynligvis tilfældigt) hele 3 selskaber fra vores investorkonference onsdag d. 23. september. Toppen indtages af Diamyd Medical, som med en flot stigning på 73% indtager 1. pladsen og også sniger sig ind på årets top-10 på en 7. plads med en stigning på 180%.

Steen Albrechtsen