Stock market digital graph chart on LED display concept. A large display of daily stock market price and quotation. Indicator financial forex trade education background.

Til trods for en forkortet påskehandelsuge, hvor de fleste aktiemarkeder holdt lukket langfredag, og lidt færre holdt lukket skærtorsdag (heriblandt Danmark) var det bestemt ikke en begivenhedsløs uge i Life Science verdenen, som især blev påvirket af amerikansk politik.

Henover tirsdag, onsdag og skærtorsdag var der nemlig store kursfald i det amerikanske Life Science aktier, som hurtigt forplantede sig til de europæiske markeder. Selvom markederne de sidste par dage er kommet sig lidt over granatchokket, så viser indekstabellen med al tydelighed de store fald, som Nasdaq Biotechnology Index førte an i.

Indekset præsterede et fald på 7,3% i perioden, og det blev kun overgået marginalt af det finske indeks, hvor indekstunge Orion faldt med 9% i perioden, hvoraf omkring 5 %-point kan henføres til tirsdag-onsdag i påskeugen.

At faldene var relativt isoleret til sundhedssektoren vidner fremgangen på beskedne – om end positive – 0,5% i Nordic 40 indekset om.

I Danmark var der en tilbagegang at spore på 2,5-5% i de 6 store Life Science aktier (Genmab, Novo, Lundbeck, Chr. Hansen, Coloplast, Novozymes), hvilket var med til at sende Copenhagen Health Care Index ned med 3,1% i perioden. Det var retningsgivende for Nordic Health Care Index, som kunne notere en tilbagegang på 3,3%.

På selskabsniveau finder vi på Bund-10 bl.a. Enorama Pharma, Oncology Venture og Nexstim, som alle 3 er selskaber i vort dækningsunivers. Enorama er omtalt særskilt på side 12, mens faldet i de 2 øvrige aktier må anses som en konsekvens af de igangværende fortegningsemissioner nærmer sig sin afslutning.

På top10 fortsatte Pharmacolog sin imponerende optur med en stigning på 25%. Aktien ligger nu med en stigning på 365,5% år-til-dato og indtager en suveræn 1. plads på listen. Stigningen henover de seneste 14 dage kom uden selskabsspecifikke nyheder.