Begyndende svaghedstegn i det nordiske sundhedsindeks
Det nordiske OMX Health Care Index er i april (siden 27. marts) steget med solide 9,6% til kurs 2610,25. Dermed er indekset nu oppe med imponerende 33,4% i 2015. Kursstigningen drives af en generel fremgang på aktiemarkederne, men også af en stærk nyhedsstrøm fra de store selskaber i sundhedssektoren, herunder særligt Novo Nordisk, som vægter tungt i det nordiske indeks. De seneste dage har OMX Nordic Health Care Indekset dog vist visse svaghedstegn og er brudt ned igennem både 5-dages, 10-dages og 20-dages glidende gennemsnit. Samtidig noterer vi, at 10-dages glidende gennemsnit tilsyneladende er ved at lave en topvending og nu er ved at vende snuden nedad. RSI-indikatoren (Relative Strenght Index) viser også svaghedstegn og er nu faldende og befinder sig nede omkring 50, hvilket er det laveset niveau siden februar.

I tilfælde af fortsatte kursfald vil et vigtigt støtteniveau for indekset i første omgang være niveauet mellem kurs 2575-2600, som tidligere har udgjort hhv. et støtte- og et modstandsområde for indekset. Brydes dette niveau kan indekset i værste fald fald søge ned mod næste støtteniveau som ligger omkring kurs 2400, modsvarende et fald herfra på 8%.

NBI nærmer sig test af større støtteniveau
Det ledende amerikanske biotekindeks, Nasdaq Biotechnology Index (NBI), er siden 27. marts steget med langt mere moderate 1,1% og handles nu i kurs 3649,25. Siden årsskiftet er NBI oppe med 14,8%.

Umiddelbart viser NBI tydeligere svaghedstegn end det nordiske sundhedsindeks og indekset er således styrtdykket over den seneste uges tid fra kurs 3900 til det nuværende leje, modsvarende et fald på over 6%. NBI er brudt igennem det 20-dages glidende gennemsnit og tester nu 50-dages glidende gennemsnit. På 1-måneds chartet fremgår desuden at både 5-dages og 10-glidende gennemsnit nu er faldende. RSI-indikatoren er desuden brudt klart under 50, og befinder sig i 39,55. Det positive aspekt er at næste større støtteniveau ikke er langt væk, da det befinder sig i kurs 3550, hvilket blot vil være et yderligere fald på ca. 2,5%. Et godt bud vil være at markedet vil finde støtte her i første omgang, hvilket så også vil smitte af på det nordiske sundhedsindeks.

Peter Aabo 

Se tabeller her 

Se hele udgivelsen her