En stor del af stigningen fra sidste periode blevleveret tilbage i denne periode, hvor især dagene henover månedsskiftet var svære. I Norden dog knapt så svært som i Europa og USA.

De hjemlige indeks havde førertrøjen på og leverede med en tilbagegang på 3,2%, det tungeste bidrag til det nordiske health care indeks, der gik tilbage med
3,4%. Med undtagelse af Oslo ligger de nordiske health care indeks fortsat med stigninger på over 10% for året., hvilket er bedre end det bredt funderede N-40 indeks.
De nordiske indeks var knapt så hårdt ramt, som de mere biotektunge og mere volatile benchmarkindeks udenfor Skandinavien. Bådet Next Biotech og Nasdaq Biotechnology indeksene faldt således med 4-5%. Det har bragt Nasdaq faretruende tæt på indeks 3000 og et nulresultat for året. Den 2. oktober var indekset således helt nede omkring
3.020. Next Biotech har fortsat et betydeligt afkast at tage fra år-til-dato, og trods tilbagegangen på 4,9% i denne periode og 2,5% i sidste periode ligger indekset stadig med et fornemt afkast på 24,9% i år. Et resultat som kun overgås af Modelporteføljens 27,4%.
Tilbagegangen i perioden er et udtryk for en risk-off tankegang hos investorerne, hvilket i særlig grad er kommet til udtryk i USA.

Neurosearch-Farvel
Som en sidste detalje i denne sektoropdatering er det fra den historiske side værd at nævne, at dansk bioteks første børsnoterede frontløber Neurosearch, som igennem lang tid har levet en hensynende tilværelse som tom børsskal, i denne uge endelig skiftede navn og aktivitet. Det skete da transportvirksomheden Nordic Transport Group (NTG) efter meget lang tids tilløb fik gennemført sin børsnotering ”ad bagdøren” via Neurosearch-selskabet. At børsnoteringen trak ud og det planlagte aktieudbud blev afløst kan måske af onde tunger
blive set som en reminiscens af fortiden. Under alle omstændigheder må Neurosearch-navnet nu siges at være en saga blot – og hvilken!… kan man fristes til at tilføje et muntert men også tragikomisk øjeblik.

Steen Albrechtsen