Volatile sektor-indeks i oktober måned

Blandt de nordiske indeks udmærker det danske sig med en pæn stigning på 4,1%, som kun blev overgået af det noget mindre norske indeks med 4,6%. Også her er det relevant at se på udviklingen i den forrige periode, hvor netop det danske healthcare indeks var det klart mest faldende i Norden med en tilbagegang på hele 10,4%. Det danske indeks er den primære årsag til at det nordiske healthcareindeks kan præstere en pæn fremgang på 3,3% i perioden.

Det globalt toneangivende amerikanske indeks har til gengæld kun præsteret et beskedent comeback ovenpå sidste periodes store fald på 7,8%. Det umiddelbare billede synes at være, at investorerne efter den meget volatile oktober måned endnu ikke har den store lyst til at påtage sig større risici i biotech-aktierne. Det er vigtigt at skelne mellem Biotech og Health Care, hvor førstnævnte kun indgår som et (og det mest risikofyldte) segment i den mere brede Health Care sektor, hvor man finder en lang række mere modne og stabile indenfor pharma, medtech, m.m.

Helt i toppen på selskabsniveau finder vi den svenske producent af analyseudstyr Biotage, som især er steget de seneste dage ovenpå en opjustering af den finansielle målsætning for EBIT-marginen fra 15% til 20%. På andenpladsen ligger finske FIT Biotech, men det bør dog bemærkes, at selskabet samtidig indtager en klar 1. plads på Bund-10 for hele året. Den relative stigning skal ses i lyset af en meget lav aktiekurs i absolutte tal.