Usikkerheden på verdens aktiemarkeder har også ramt Asarina Pharma, og det på trods af at vi ofte ser biotekselskaber stige på spekulationer om snarlige positive data. Asarina står foran at skulle aflægge vigtige Fase 2a data for sin førende lægemiddelkandidat sepranolon i indikationen PMDD inden udgangen af april 2020. Med denne analyseopdatering vil vi minde om denne forestående og delvist binære event for selskabets vigtigste indikation.

På vej ind i dette vigtige data readout for selskabet, og markante ”value inflection point” for aktien, ser vi ingen årsag til at ændre på vores fundamentale syn: At Asarina kan udvikle sig til en spændende case med unikke features, men at sepranolon sandsynligvis vil være oppe imod meget væsentlige placebo effekter, og at en blandet udviklingshistorik gør det svært at lave et “conviction-call” ind i data readout’et.

Asarina Pharma handler ved dagens kurs på ca. 28 SEK marginalt over det niveau på 25 SEK i september 2019, hvor vi senest opdaterede investeringscasen. Men perioden dækker dog over en aktie, som var nede i 22 SEK i november og ramte en top for ca. 2 uger siden i kurs 36 SEK.

Vi bibeholder vores grundsyn, at sepranolon i PMDD ikke er en specielt attraktiv markedsmulighed grundet en relativt problematisk vej til omsætning i sidste ende. F.eks. et eksisterende men tungt generisk marked, at sepranolon er injicerbart i stedet for en pille samt at det endnu ikke virker helt afklaret, hvor i kvindens cyklus produktet bruges bedst.

Mulig fordobling
Vi vurderer, at der er plads til, at Asarina-aktien kan fordobles såfremt data er entydigt positive, imens at downsiden i aktien er 50-75% ved entydigt negative data. Den sandsynligvis høje placebo-effekt i studiet gør det svært at vurdere risikoen for gode eller dårlige data. Men med en aktie, som er faldet 20% fra toppen, og som viser tydelige tegn på, at spekulative investorer tager lange positioner ind i data, medfører at det ikke vil overraske os, hvis aktien kører videre op inden data.

Kommunikation fremmer ikke positivitet
Kigger vi på den nylige kommunikation fra selskabet, så er vi ikke overvældet at positivitet. Vi noterer, at CEO i interview peger på at præliminære data viser, at kvaliteten i studiet sandsynligvis er højere end i tidligere studie, hvilket vi hverken tolker positivt eller negativt. Det oplyses også, at såfremt der skulle komme negative data, da er selskabet rigeligt finansieret hen forbi næste datapunkt (Menstruel Migræne Fase IIa proof of concept data) i 4. kvartal 2020, som ikke vægter så tungt som de snarlige PMDD-data.

På helt kort sigt ligger der også en R&D-dag fra selskabet den 26. marts, som også mudrer billedet og kommunikationen en anelse, da man sjældent ser en R&D-dag så tæt på og forud for vigtige data. Endvidere har CEO også for nylig highlightet, at hvis data er positive, da vil der komme en kapitalrejsning allerede i 2. kvt. 2020, hvilket normalt vil lægge en dæmper på aktiekursudviklingen.

Vi bibeholder således vores neutrale ståsted på aktien henover data readout, men vi vil ikke blive overrasket, hvis spekulative køb i aktien kan medføre, at aktien ligger endnu højere umiddelbart inden data readout. I så fald vil det isoleret set ligne en attraktiv salgsmulighed ud fra et risikosynspunkt.

16 års erfaring som aktieanalytiker på sundhedsaktier hos ABG Sundal Collier og Nordea. Primært fokus medico-aktierne, men igennem årene har de fleste skandinaviske sundhedsaktier været under luppen på et eller andet tidspunkt. Bosiddende 7 år i Stockholm. Deltaget som analytiker i 10 børsnoteringer og udvekslet >1 kg visitkort med kunder, selskaber og kontakter. Faglig baggrund: Biokemi-studiet på Københavns Universitet, dernæst Cand. Merc på CBS.