Onsdag den 22. januar kom ChemoMetec med endnu en opjustering af årsforventningerne. Denne gang argumenterer man for, at man har opnået højere salgspriser og salg af tillægstjenester samt lavere driftsomkostninger. Samlet fører det til en opjustering af helårsomsætningen til 205-213 mio. DKK (tidligere: 200-209 mio. DKK) og af EBITDA til 77-83 mio. DKK (tidligere 67-73 mio.).

E586d9eb38edd2292305

Det er naturligvis positivt at se selskabet forsætte den positive trend med opjusteringer. Specielt efter balladen med fyringen af CEO Michael Eising i starten af december 2019. Vi beholder indtil videre vores neutrale syn på aktien og et kursmål 250 DKK, da vi mener, at kvaliteten af opjusteringen er relativ lav, og da implikationen af de lavere driftsomkostninger endnu er ukendt.

Vi havde foretrukket at se en opjustering drevet af volumen i form af fortsat højere end ventet solgte antal instrumenter i stedet for højere priser og tillægsydelser. Samtidig mangler vi endnu at se den nye CEOs fingeraftryk på aktiecasen og organisationen. Såfremt dette indebærer lavere

driftsomkostninger, kan det betyde en ændring af vækstcasen, hvilket kan være gift for en aktie med så høj værdiansættelse som ChemoMetec.

Opjusteringen er positiv, da indtjeningen er højere end ventet, men vi afventer det endelig kvartalsregnskab 7. februar førend vi drager yderligere konklusioner

16 års erfaring som aktieanalytiker på sundhedsaktier hos ABG Sundal Collier og Nordea. Primært fokus medico-aktierne, men igennem årene har de fleste skandinaviske sundhedsaktier været under luppen på et eller andet tidspunkt. Bosiddende 7 år i Stockholm. Deltaget som analytiker i 10 børsnoteringer og udvekslet >1 kg visitkort med kunder, selskaber og kontakter. Faglig baggrund: Biokemi-studiet på Københavns Universitet, dernæst Cand. Merc på CBS.