(Denne analyseopdatering blev bragt online d. 12. november, men ved en beklagelig fejl kom den ikke med i sidste udgave af ØU Life Science. Den bringes derfor i denne udgave for fuldkommenhedens skyld, selvom ChemoMetec er godt dækket allerede og der er skiftet ud på CEO-posten siden)

ChemoMetec-aktien har udviklet sig meget stærkt i seneste måneder og er i skrivende stund oppe ca. 60% siden midten af oktober. I perioden har vi set selskabet udbetale 7,50 DKK per aktie i udbytte den 15. oktober, opjustere helårsforventningen den 21. oktober (EBITDA 67-73 mio. DKK fra tidligere 60-66 mio. DKK), aflægge et fint 1. kvartalsregnskab d. 5. november og afhænde 1,15 mio. egne aktier til kurs 219,50 den 8. november.

Vi finder det svært at argumentere imod den operationelle performance i selskabet, der i 1.kvt. genererede 44% salgsvækst og 61% EBITDA-vækst, men vil vi argumentere for at driverne for yderligere aktiekursstigninger er blevet endnu sværere og risikoen højere. Afhændelsen af de 1,15 mio. aktier har allerede skabt en forventning om udbetaling af ekstraordinært udbytte på ca. 14 DKK per aktie, men endnu er ingen faktisk beslutning taget om det.

Samtidig vil vi argumentere for, at værdiansættelsen på 91x P/E for indeværende år (vi antager EBITDA på 73 mio. DKK) befinder sig i den øvre ende af vores range, og at kravene til selskabets vækstgenerering stiger fra næste kvartal hvor de nemme sammenligningstal forsvinder. Sværere sammenligningstal

I 1. kvt. hentede Chemometec 48,8 mio. DKK i omsætning og leverede i de tre foregående kvartaler imellem 45,6-48,3 mio. DKK i omsætning, hvilket betyder, at for at nå den guidede helårsomsætning bliver Chemometec nødt til at flytte omsætningen op til et helt nyt og højere niveau allerede fra næste kvartal. Vi tror på det, men med relativ lav visibilitet i ordrebogen er der ingen plads til skuffelser. Og specielt ikke når aktien er steget 60% og P/E er steget til 91x.

Vi tager profit på vores købsanbefaling og sænker til HOLD, men efter opjusteringen af guidance hæver vi kursmålet til 250 kroner. Vores fundamentale positive syn på aktien er uændret, men kursstigningen har flyttet vores risikosyn.

Morten Larsen

Morten Larsen ejer aktier i Chemometec.

16 års erfaring som aktieanalytiker på sundhedsaktier hos ABG Sundal Collier og Nordea. Primært fokus medico-aktierne, men igennem årene har de fleste skandinaviske sundhedsaktier været under luppen på et eller andet tidspunkt. Bosiddende 7 år i Stockholm. Deltaget som analytiker i 10 børsnoteringer og udvekslet >1 kg visitkort med kunder, selskaber og kontakter. Faglig baggrund: Biokemi-studiet på Københavns Universitet, dernæst Cand. Merc på CBS.