panorama city blurring lights abstract circular bokeh on blue background with horizon, closeup

Elekta aflagde et flot 4. kvt. 2018/19 regnskab den 29. maj, der affødte en 19% kursstigning på dagen. Aktien var faldet lidt forud for regnskabet grundet nogle markedsdeltageres frygt for, at den svage svenske krone kombineret med en risiko for forsat prispres, ville drive indtjeningsmarginalen ned og gøre det umuligt for Elekta at bibeholde den langsigtede margin-guidance.

E08883d3917705d8637fElekta leverede 8% ordrevækst i 4. kvt. (lokal valuta) og 12% salgsvækst. I forhold til markedets forventninger lå ordreindtaget 6% højere, salget 10% højere og EBIT 16% højere. For helåret 2018/19 generede Elekta 10% salgsvækst (lokal valuta), 12,5% EBIT-margin og en EPS på 3,14 SEK. Elekta guider en 2019/20 vækst på 8-10% (lokal valuta) og 19% EBITA-margin. Vi vurderer, at regnskabet har udløst en 6-8% opjustering af analytikernes konsensusestimater.

Længere salgscyklus?
Elekta fejede usikkerheden af bordet og sendte et stærkt signal ved at bibeholde marginudsigterne. Vi ser det som et stærkt signal, at Elekta formår at bibeholde marginalerne, og det indikerer at den underliggende forretning er i fin form.

Vi noterer dog CEOs kommentar om, at Elekta har set længere salgscykler for Unity efter at have booket 6 Unity ordrer i 4. kvartal. Længere salgscykler kunne indikere f.eks. prisproblemer, hvorfor vi vil holde øje med dette fremover. Men dette er dog den eneste plet i et overordnet stærkt kvartal.

Investeringscase og kursmål intakt
Regnskabet for 4. kvt. bekræftede vores generelle syn på aktien. Aktiekursstigningen blevet drevet af estimatopjusteringer, og at positive Unity-kommentarer driver investorerne til at acceptere at Elekta skal handles på kontinuerligt høje P/E multipler.

Vi bibeholder vores syn på at Elekta skal handle omkring 35x P/E på 2019/20, hvilket tilsiger et kursmål på 150 SEK. Selvom kurspotentialet dermed ser begrænset ud på den korte bane, vurderer vi samtidig, at den meget attraktive langsigtede vækstprofil (bygget bl.a. på Unity) gør forsatte kursstigninger mulige, efterhånden som vi kommer igennem indeværende regnskabsår og begynder at flytte fokus til næste års indtjening.

På den helt korte bane plejer 1. kvartalsregnskabet (22. august) at være klart årets mindste målt på salg og indtjening. Det vil derfor næppe være trigger for en revurdering af aktien, hvorfor vi vil betegne Elekta som et lidt mere ”blødt køb” på den korte bane. Samtidig er det i vores øjne fortsat en af de stærkeste langsigtede cases i den skandinaviske medtech-sektor.

Vort kursmål på 150 SEK og købsanbefaling fra 11. april 2019 fastholdes således.

Morten Larsen ejer aktier i Elekta

16 års erfaring som aktieanalytiker på sundhedsaktier hos ABG Sundal Collier og Nordea. Primært fokus medico-aktierne, men igennem årene har de fleste skandinaviske sundhedsaktier været under luppen på et eller andet tidspunkt. Bosiddende 7 år i Stockholm. Deltaget som analytiker i 10 børsnoteringer og udvekslet >1 kg visitkort med kunder, selskaber og kontakter. Faglig baggrund: Biokemi-studiet på Københavns Universitet, dernæst Cand. Merc på CBS.