panorama city blurring lights abstract circular bokeh on blue background with horizon, closeup

Infant Bacterial Therapeutics’ (IBT) aktie har haft en skuffende udvikling og er halveret siden toppen. En del af dette tilskriver vi lavere aktiemarkedsfokus grundet skift i analytikergruppen, mens den større del skyldes, at selskabet har været meget åben omkring en lavere indrulleringstakt af patienter i fase 3 forsøget. Hastigheden er øget, men en mindre udskydelse af data kan stadig ligge i kortene.

923832c1a9e61b8aa2baB023982e2ac02e27d9bfBaf30672265fde1b03ef

IBT indrullerede den første patient ud af 2.158 den 4. juli 2019. I 3. kvartalsrapporten den 7. november nævnte IBT, at man initielt havde set en langsommere end ventet indrullering. Indrulleringstakten var baseret på den indrulleringstakt man havde set i Fase 2 studiet. Ledelsen vurderede, at den langsomme start skyldtes, at lægerne var usikre på inklusions- og eksklusions-kriterierne i studiet, og at IBT ville fokusere på at løse dette.

I det nylige 4. kvartalsregnskab den 11. februar nævnte IBT, at man nu vurderer, at man kan nå den planlagte rekrutteringshastighed. Vores analyse er, at IBT har fået hastigheden op, men at man endnu mangler lidt i at nå op på den planlagte indrulleringshastighed, og at de ”manglende” patienter man ikke har indrulleret hidtil gør, at selskabet sandsynligvis må skubbe data readout ind i 1. kvartal 2021 i stedet for december 2020.

Selv om en mindre udskydelse naturligvis er skuffende, noterer vi også et par mindre positive forhold i regnskabet. F.eks. at selvom IBT ikke kan se data fra fase 3 studiet, så kan man se på data fra centrene, at de indrullerede patienter har den profil man ønsker, og at supportsystemerne til f.eks. at håndtere eventuelle bivirkninger fungerer som ønsket. IBT rapporterede i 4. kvartalsrapporten at have 495 mio. SEK i likvider, hvilket for os virker til at være mere end rigeligt til at lancere IBP-9414.

Købsanbefaling fastholdes
Kigger vi på aktiecasen, så fastholder vi klart vores KØBSANBEFALING og kursmål 230 SEK, og vil argumentere for at casen står stærkere nu end for

bare et par måneder siden, da en troværdig ledelse nu har bundet sig selv til masten i forhold til at nå den planlagte rekrutteringshastighed.

Vi argumenterer, at det mest sandsynlige scenarie herfra er, at aktiemarkedet igennem 2020 i stigende grad begynder at genfinde interessen for aktien og tage aktiepositioner inden data readout, hvilket kan medføre et pænt kursløft.

Morten Larsen ejer aktier i Infant Bacterial Therapeutics.