(PRNewsfoto/IRRAS)

Vi har tidligere flaget for, at IRRAS stod foran en finansieringsrunde, og 24. marts kom så selskabets forslag til en refinansiering. Det blev dyrt for de eksisterende aktionærer og ikke kønt for aktiekursen, at selskabet valgte en stor finanseringsløsning. Til gengæld er det fristende at konstatere, at plasteret nu er revet af i et hug, så der bliver skabt ro og kan fokuseres på forretningen og de nye finansielle mål, der forventes fremlagt snarest.

0ab70766bda297a2c089820cf3269adab3b32594E66b2fbadc7f746d51eb

Vi vurderede på forhånd, at selskabets burde foretrække at finansiere sig via gæld eller et konvertibelt lån, men i stedet valgte selskabet kun at udstede nye aktier samt at hente flere penge ind end vi have forventet. Emissionen, der er fuldt undertegnet, forventes at indbringe et bruttoprovenu på 217 mio. SEK, med en tegningskurs på 5,80 SEK

Vi havde helst set, at IRRAS havde valgt at funde sig ad andre veje end ved at trykke flere af en allerede meget nedtrykt aktie, samt at man havde valgt at rejse et initielt lavere beløb, og så evt rejse yderligere kapital på højere kurser, når troværdigheden i produktlanceringen er øget.

Vi vurderer, at årsagen skal findes i et ønske fra selskabet om at få én samlet og stor løsning, som både skaber ro og øger selskabets muligheder for at udnytte den stærke kundefeedback på lanceringen af IRRAFLow.

Og vi peger bl.a. på at selskabet noget overraskende har valgt at vente med at udstede nye finansielle må til efter finansieringsrunden, hvilket for os indikerer vigtigheden i at have en langsigtet finansiering på plads.

Alt er dog ikke negativt, da selskabet har fået emissionen garanteret på forhånd og fået stærk deltagelse af store aktionærer og fra management. Emissionen mere end fordobler antallet af aktier, fra ca. 28,8 mio. til 66,3 mio, samtidig med at der tilføres ca. 190 mio. SEK, netto.

Vi fastholder vores købsanbefaling på aktien og ser selskabet værende signifikant tættere på at kunne indfri de forventninger vi har til dem.

Grundet emissionen sætter vi et nyt kursmål på 20 kroner (40), hvilket giver et betydeligt kurspotentiale fra det nuværende kursniveau omkring 6 SEK

Morten Larsen ejer aktier i IRRAS.

16 års erfaring som aktieanalytiker på sundhedsaktier hos ABG Sundal Collier og Nordea. Primært fokus medico-aktierne, men igennem årene har de fleste skandinaviske sundhedsaktier været under luppen på et eller andet tidspunkt. Bosiddende 7 år i Stockholm. Deltaget som analytiker i 10 børsnoteringer og udvekslet >1 kg visitkort med kunder, selskaber og kontakter. Faglig baggrund: Biokemi-studiet på Københavns Universitet, dernæst Cand. Merc på CBS.